ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΛΛΗΝΕΣ? ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ...!

Ο βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, προωθούσε συστηματικά την ιδέα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με την Τουρκία!



Μετά τις αποκαλύψεις γύρω από την αποδοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, του συνόλου της τουρκικής ατζέντας προς συζήτηση στον απευθείας διμερή διάλογο με την Άγκυρα, επιβεβαιώνεται πλέον ότι στελέχη της ΝΔ προωθούσαν συστηματικά ως “ρεαλιστική” την ιδέα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.  
Δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου, για τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, τις οποίες ο Στέλιος Πέτσας είχε σπεύσει άμεσα να αποσύρει και να διαψεύσει. Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Ντόκος είχε δηλώσει στον Φιλελεύθερο της Κύπρου: «Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα».
Ανάλογης προσέγγισης, εδώ και μήνες, είναι και οι θέσεις που εκφράζει και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.
Οι θέσεις Ντόκου και Καιρίδη πάντως δεν είναι αδιάφορες από ένα κύκλο παραγόντων της πολιτικής και της αγοράς, που θέλουν να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Πρόκειται για μία τάση που θέλει στα ελληνοτουρκικά και σε όλα τα εθνικά ζητήματα, μία πιο «ρεαλιστική στροφή» και λύσεις.  
Τι λέει ευθέως ο Καιρίδης
Εδώ και καιρό πάντως, αυτός που έχει αναλάβει να διακηρύξει την ανάγκη για μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά, είναι ο κυβερνητικός βουλευτής, Δημήτρης Καιρίδης, που επισημαίνει την ανάγκη, «να είμαστε όλοι ειλικρινείς αναφορικά με το ζήτημα των δήθεν δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο».
«Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα. Όχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα», τόνισε, και πρόσθεσε ότι “θα ήταν κρίμα να χαθεί η ευκαιρία για την Τουρκία να μην εκμεταλλευθεί την επανεκκίνηση που κάνει σήμερα η Ελλάδα με έναν πρωθυπουργό, που προέρχεται από τη φιλελεύθερη, ρεαλιστική παράδοση στη χώρα μας, που πραγματικά πιστεύει στη συνεργασία, ειλικρινά στην προσέγγιση προς όφελος και των δύο χωρών”.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις Καιρίδη έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν οι Πρέσβεις ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκίας. Έκτοτε ανάλογες δηλώσεις ο Καιρίδης έχει κάνει και σε πολλά άλλα ΜΜΕ…

ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ...

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΥΣ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"  ΛΕΙΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ... Ε.ΣΥ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια