ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

"ΣΒΗΝΟΥΝ" ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμηλότερος ο φετινός τζίρος 
στις 9 από τις 10 επιχειρήσεις

Με λουκέτο κινδυνεύει μία στις τρεις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με την αγορά να μετρά ήδη την απώλεια 117.000 θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2020 και να εκφράζονται φόβοι ότι θα χαθούν άλλες 100.000 έως το τέλος του έτους.

λουκετο μαγαζι καταστημα επιχειρηση

Η εξαμηνιαία έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αποτυπώνει την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος καταγράφουν σοβαρή μείωση, δείχνοντας πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κατάσταση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων έχει επιδεινωθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ:
  • 1 στις 3 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εκφράζει τον φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς της κατά το επόμενο διάστημα.
  • 1 στις 2 αναμένει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το επόμενο εξάμηνο, έναντι μόλις του 10,7% που αναμένει βελτίωση και του 26,9% που δεν περιμένει καμία μεταβολή.
  • 1 στις 4 επιχειρήσεις δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες και στις υποχρεώσεις ενοικίου.
  • 1 στις 6 επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό προχώρησε σε μείωση των θέσεων απασχόλησης κατά το προηγούμενο εξάμηνο. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι το προηγούμενο εξάμηνο χάθηκαν 117.000 θέσεις απασχόλησης (αναμένονται σήμερα και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανεργία του Ιουνίου, με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα).
  • 1 στις 7 επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό θα προχωρήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης το επόμενο διάστημα, έναντι 6,7% που θα κάνει προσλήψεις. Από την επεξεργασία των επιμέρους στοιχείων εκτιμάται ότι το επόμενο εξάμηνο κινδυνεύουν να χαθούν 105.000 θέσεις απασχόλησης.
  • 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως η οικονομική κατάστασή τους επιδεινώθηκε κατά το προηγούμενο εξάμηνο.
  • 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως ο τζίρος τους μειώθηκε, έναντι μόλις 5,6% που δήλωσε ότι αυξήθηκε. Μέσος όρος μείωσης του κύκλου εργασιών, 46,4%.

Χαμηλότερος ο φετινός τζίρος στις 9 από τις 10 επιχειρήσεις

Τη μείωση του τζίρου επιβεβαιώνει και η εξαμηνιαία έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, με 9 στις 10 επιχειρήσεις να καταγράφουν χαμηλότερο τζίρο.
Πέρα απ’ αυτό, σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις (55%) θεωρούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την αποκατάσταση της ομαλότητας, ενώ μία στις 10 εξαρτά την απάντησή της από το εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΖΟΦΕΡΗ ΑΦΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΝΟΙΚΙΑ ΦΟΡΟΙ ΔΕΗ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΛΠ  , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΗΝ... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ...
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...
ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ,  Ε.ΣΥ. - "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ.
ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΧΡΕΟΥΣ
ΜΕ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ, ΑΡΧΕΣ 
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια