Την παρασκευή 27 Μαΐου δυο ελληνικά πετρελαιοφόρα το delta poseidon το οποίο ανήκει στο στόλο της εταιρείας delta tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη) και το prudent warrior της εταιρίας polembros shipping limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη, που έπλεαν ανοιχτά του περσικού κόλπου δέχτηκαν επίθεση από τις ένοπλες δυνάμεις του ιρανικού πολεμικού ναυτικού όπου μετά από επιχείρηση με ελικόπτερα τα δυο πλοία και πληρώματα τους τέθηκαν υπό κράτηση από τις ιρανικές αρχές, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας.
Στο delta βρίσκονταν 25 άτομα ως πλήρωμα, εκ των οποίων δύο έλληνες, ενώ στο warrior ήταν παρόντα εκείνη τη στιγμή 23 άτομα ως μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οκτώ είναι έλληνες και ένας κύπριος.
Οι Ιρανικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης και επιβεβαίωσαν την κατάληψη των δυο τάνκερ με ελληνική σημαία στον περσικό κόλπο, ανακοινώνοντας μέσω του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων tasnim news, ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελεί υπό κράτηση, αλλά βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του.
Αυτό το βίαιο γεγονός μπορεί να δημιούργησε σάστισμα αλλά και φόβο στην ελληνική κοινωνία όμως αποτελεί το αποτέλεσμα της επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και η ελληνική ηγεσία.
Η κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων από τις ιρανικές αρχές διπλωματικά εμφανίστηκε ως αντίποινα με την έννοια του “μια σου και μια μου”.
Η υπόθεση ξεκινά πίσω στις 19 Απριλίου όταν δεσμεύτηκε από τις λιμενικές αρχές ύστερα από σχετική απόφαση της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου, το τάνκερ pegas με ρωσική σημαία το όποιο μετέφερε αργό ιρανικό πετρέλαιο και στο οποίο επέβαιναν 19 ρώσοι ναυτικοί.
Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν λήξει ορισμένα πιστοποιητικά του πλοίου.
Μπορεί όμως το ρωσικό πλοίο να αποδεσμεύτηκε τέσσερεις μέρες μετά, όμως το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών έσπευσε να εκτελέσει στην ακρίβεια την εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , οι οποίες στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει στην Ρωσία με τις οποίες έχει συνεργασία η Ελλάδα λήφθηκε η απόφαση να κρατηθεί το ρωσικό πλοίο και να δεσμευθούν για λογαριασμό τους οι 115.000 τόνοι αργού ιρανικού πετρελαίου.
Πράγματι η απόδοση του φορτίου του pegas από την Ελλάδα στην Αμερική από τις 25 Μαΐου εξόργισε το Ιράν που θεώρησε την ελληνική απόφαση «σαφή πράξη πειρατείας»
Εν τέλει η αιφνίδια κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων από τις δυνάμεις της Τεχεράνης είναι τα αντίποινα για την απειλητική εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, η οποία αποστρέφεται πρόδηλα το Εθνικό συμφέρον, δημιουργεί πολλαπλούς εχθρούς, παραφράζει το διεθνές δίκαιο για το χατίρι των συμμάχων της , οι οποίοι τελικά ποτέ δεν στάθηκαν στο ελληνικό πλευρό.
Ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών καταδίκασε έντονα τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς ναυσιπλοΐας και κάλεσε για την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους.
Παράλληλα έχει προβεί σε ενημέρωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικής δράσης, του διεθνούς οργανισμού ναυτιλίας, καθώς και συμμάχων και εταίρων της Ελλάδας.
Επίσης τόνισε ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν.
Υπό το φως των ανωτέρω, το υπουργείο εξωτερικών συνέστησε στους έλληνες να αποφεύγουν ταξίδια στο Ιράν.
Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ανατίναξε την ελληνική διπλωματία και το κύρος της Ελλάδας και είναι άκρως βλαβερή η στάση του απέναντι στους έλληνες πολίτες.
Δημιούργησε εσκεμμένα μια αναταραχή τον Απρίλιο με τη δέσμευση του ρωσικού πλοίου με απρόβλεπτες διαστάσεις για χάρη των ΗΠΑ στα πλαίσια των κυρώσεων της Ρωσίας,
Το αποτέλεσμα ήταν η αντίδραση των ιρανικών αρχών με τη δέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών απλά να ανακοινώνει μια σύσταση προς τους έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια προς το Ιράν προκαλώντας την οργή κάθε νοήμονος ανθρώπου.
Ο Νίκος Δένδιας και ολόκληρη η κυβερνητική πολιτική, την οποία σημειωτέων προσυπογράφει η ελληνική βουλή , επιμένουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα ύποπτα κόλπα των δήθεν σύμμαχων μας, χωρίς καμία πυγμή ως πειθήνιοι δουλοπάροικοι και χωρίς να συνυπολογίζουν οποιοδήποτε πολιτικό κόστος προκαλώντας την περιέργεια όλων των ελλήνων ψηφοφόρων.
Τέτοιες τακτικές ξένων κυβερνήσεων όπως της ιρανικής που αποφάσισαν απροκάλυπτα να μπουν σε μια επιθετική επιχειρησιακή πρακτική κατάληψης δυο δεξαμενοπλοίων πετρελαίου με ελληνική σημαία δηλώνει την πλήρη απουσία δυναμικής της χώρας στο εξωτερικό και την απαξίωση των ξένων χωρών προς στην πολιτική που εκπροσωπεί η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών της χώρας μας και δεν εκφράζει κανένα Εθνικό συμφέρον.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.
1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.
1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.
1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.
1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.
1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.
1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.
1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.
1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.
1.10. Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”
0 Σχόλια