ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Την επέκταση στα 12 μίλια την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή, αλλά μόνο προς τα δυτικά καθώς δεν θέλει να «ενοχλήσει» τους Αλβανούς.

Κ.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ αλλά μόνο στο Ιόνιο και μόνο προς τα δυτικά»




«Άμεσα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει κυβέρνηση η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια. Η Ελλάδα μεγαλώνει το έχουν πει κι άλλοι εμείς είμαστε όμως αυτοί που το κάνουν πράξη.

Προβαίνουμε έτσι σε μια θαλάσσια περιοχή συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των ιονίων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.»

«Το δικαίωμα αυτό η χώρα μας επιφυλάσσεται να σκίσει μελλοντικά και σε άλλες περιοχές και το οποίο έχουν ήδη ασκήσει γείτονες μας με συμβιβασμό στο δίκαιο της θάλασσας και την αρχή της μέσης γραμμής εκεί που απόσταση των ακτών είναι μικρότερη από τα 24 μίλια.

Ο υπουργός εξωτερικών έχει ήδη ενημερώσει τους ομολόγους του Αλβανίας και Ιταλίας για αυτή μας την απόφαση και σύντομα θα επισκεφτεί και τα Τίρανα για διαπραγμάτευση συμφωνίας θαλασσίων ζωνών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια μόνο στο Ιόνιο είναι μία κίνηση χωρίς ιδιαίτερη αξία, καθώς οι Ιταλοί έτσι κι αλλιώς, βάση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση, μπορούν να ψαρεύουν στα 6 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα αναγνωρίζει πως δεν δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Τουρκίας.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ,  ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ...!
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ...?
ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΟΠΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΘΝΟΣ...


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ.
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια